۷ آبان ۱۳۸۸، ۱۳:۰۱

آیت الله لاریجانی:

دشمنان درصددند تا مردم را به روحانیت بدبین کنند

دشمنان درصددند تا مردم را به روحانیت بدبین کنند

قم - خبرگزاری مهر: رئیس قوه قضائیه با تشریح اهداف تشکیل دادگاه ویژه روحانیت گفت: دشمنان درصدد هستند مردم را به روحانیت بدبین کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی پیش از ظهر پنجشنبه در همایش سالانه دادسراها و دادگاه‌های ویژه روحانیت در قم با اشاره به جایگاه و اصل این دادگاه اظهار داشت: اصل جایگاه دادگاه ویژه روحانیت ضرورتش بسیار روشن است و حضرت امام(ره) با درایت خود و مصلحت اندیشی صحیح این دادگاه را تشکیل دادند.

وی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب نیز دشمن خواهان اسلام منهای روحانیت بود، افزود: سران استکبار و دشمنان اسلام قبل از انقلاب به دنبال سکولاریسم و جدایی دین از سیاست بودند البته این ترفند بعد از انقلاب نیز توسط ایادی آنها دنبال می‌شود اما هدف اصلی شان جدایی روحانیت و مرجعیت از مردم است.

وی افزود: در این راه دشمن سعی می‌ کرد آبروی روحانیت را خدشه دار کند و با شگردهای خاص خودش اصرار بر بدبین کردن مردم نسبت به روحانیت داشت تا حضرت امام(ره) برای صیانت از آبرو و شخصیت روحانیت، دستور تشکیل دادگاه ویژه روحانیت را صادر کردند.

آیت‌الله لاریجانی در ادامه خطاب به کسانی ‌که شعار جدایی دین از سیاست می‌ دهند، گفت: شما به ما بگویید ما چه کنیم، مگر نه اینکه تعلیمات ما و تربیت ما بر اساس اسلام است، مگر نه اینکه اقتصاد ما، سیاست ما و نظام ما اسلامی است، آیا می ‌توان بدون اسلام و در پی آن بدون مبلغین اسلام که همان روحانیت هستند به این مهم دست یابیم.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه پیشگیری از جرم در امر قضا بهتر است، افزود: در امر قضا اصل اول پیشگیری از جرم و ریشه یابی مشکلات است و باید ریشه‌های مشکلات را تا حد توان خشکاند بنابراین می ‌توان با تهذیب و تربیت طلاب در حوزه‌های علمیه، وظیفه پیشگیری را به نحو احسن انجام داد.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه همه نگاه‌ها به سمت روحانیت است و چرا باید روحانی متخلف داشته باشیم، اظهار داشت: در کنار تعلیمات فقهی باید به امور معنوی روحانیت نیز توجه شود، روحانی آمده برای تبلیغ دین، چرا باید اینگونه باشد و کسی که در لباس دین است به نام دین تخلف کند.

وی افزود: در حال حاضر فضای مدارس علمیه، بسیار خشک و کم رمق شده، استاد بعد از درس کلاس را رها می‌کند به امان خدا اما در گذشته چنین نبود، استاد پس از اینکه مباحث فقهی را با ظرافت مطرح می ‌کرد در انتها از باب مباحث اخلاقی، نکات و مطالبی را به طلاب یادآوری می‌کرد، بنابراین می‌طلبد اساتید حوزه بعد از درس وقت بیشتری را برای شاگردانشان صرف نمایند.

آیت‌الله لاریجانی در ادامه با اشاره به امر قضا، گفت: ضرورت امر قضا مطلبی نیست که در این جلسه من آن ‌را استدلال کنم، نظام بشری بدون سیستم قضا پایدار نیست، طبیعتا کشور اسلامی نیز مبنایش باید قضای اسلامی باشد.

وی در ادامه با اشاره به چالشهای پیش روی دستگاه قضا افزود: مشکل اصلی در دستگاه قضا کمبود قاضی است، در حال حاضر در حدود 20 تا 30 هزار پرونده قضایی به علت اینکه تشخیص داده شده خلاف شرع بیًن است برای بررسی مجدد در دستور کار قرار دارد اما مگر یک قاضی در طول روز به چند پرونده می ‌تواند رسیدگی کند.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: اگر این پرونده‌ها زمین بماند و حقوق مردم به تأخیر بیافتد آیا مسئولیتی به عهده حوزه‌های علمیه نیست بنابراین می‌طلبد علما و روحانیت همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشند.

وی با اشاره به شورای حل اختلاف که مبنای آن بر مصالحه است ولی در کنار آن حسب قانون برخی احکام صادر می‌شود، بیان داشت: در قانون مصوب شد حکم را قاضی ‌دهد، اصل قانون خوب است اما عملی شدن آن مشکل، عمده قضات با اکراه برای شرکت در جلسات شورای حل اختلاف حاضر می‌شوند و معمولا به نحو سوری به پرونده‌ها امضا می‌ زنند.

آیت‌الله لاریجانی ادامه داد: یعنی به مشورت شورای حل اختلاف اعتماد می ‌کنند که این کار به نظر من خلاف بیًن است، قاضی نباید به نظر کسانی که سواد قضا ندارند، اعتماد کند.

وی در ادامه با اشاره به نظارت بر دستگاه قضا گفت: اگر نظارت در دستگاه قضا نباشد، بدترین ضربه‌ها را به جامعه وارد می‌کند، و چه کسی می‌تواند این کار را انجام دهد در حالیکه ما نیروی متخصص کم داریم.

وی همچنین با اشاره به بحث اصلاح قوانین گفت: قوانین بعد از انقلاب طی دو دوره در طول مسیر اصلاح شده است اما  در حال حاضر هنوز مشکلاتی وجود دارد.

آیت‌الله لاریجانی افزود: با یک استدلال ساده می‌توان گفت که قانون مجازات اسلامی را باید حوزه‌های علمیه بنویسند زیرا این‌ها همه به پژوهش نیازمند است که بستر آن در حوزه‌ها مهیاست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی ما امروز نیازمند است، خصوصا به روحانیت که به ادله‌های فقهی و نظر مراجع واقف هستند زیرا اطاله دادرسی‌ها، دادرسی‌‌های ناقص و احکام خلاف واقع مردم را به ستوه آورده است.

کد خبر 973244

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha